Ο Σύλλογος προβληματισμού και διαλόγου ΑΞΙΟΤΗΣ πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Μαΐου  2017 εκδήλωση με προσκεκλημένο τον κ.  Αλέκο Παπαδόπουλο, πρώην υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομικών και Υγείας

 

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν : « Η εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων  στην Δημόσια Διοίκηση».

 

Ο κος Παπαδόπουλος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στις συνθήκες που το σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης κατέρρευσε, καθώς είναι απόλυτα συνυφασμένο με την θεσμική κατάρρευση η οποία προηγήθηκε της οικονομικής.  Έτσι η Ελληνική κοινωνία η οποία χαρακτηριζόταν από την ικανοποίηση των αναγκών, μεταβλήθηκε σε μια κοινωνία που διεκδικούσε την υλοποίηση των επιθυμιών, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν οι συνειδήσεις.

 

Επίσης, τονίστηκε η βαριά πολιτική ευθύνη που κουβαλούν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την χώρα και προκάλεσαν κοινωνικές αλλοιώσεις.

 

Στον τομέα των προτεινόμενων αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση,  υποστηρίχθηκε ότι οποιαδήποτε αλλαγή και αν εφαρμοστεί, δεν θα τελεσφορήσει αν δεν πραγματοποιηθούν αλλαγές στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα.

 

Απαραίτητη κρίνεται η Συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία πρέπει να οδηγήσει σε ένα σύγχρονο συνταγματικό πλαίσιο που θα απελευθερώσει θετικές δυνάμεις και αλλαγές στην Δημόσια Διοίκηση, οδηγώντας σε ένα μικρό αλλά αποτελεσματικό μηχανισμό ο οποίος θα παράγει στρατηγική και πολιτική, ενώ τα υπουργεία θα πρέπει να αξιοποιούν τα στελέχη που προέρχονται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ Αλ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς η Δημόσια Διοίκηση να είναι απαλλαγμένη από την πατρωνία του πολιτικού συστήματος.

 

Ο πρόεδρος του ΑΞΙΟΤΗΣ κος Γ. Αναστασόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο του ΑΞΙΟΤΗΣ και στις προτάσεις εφαρμογής αξιοκρατικών αρχών και μεθόδων για την διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο τομέα, που έχει καταθέσει στην πολιτική ηγεσία.

 

Οι προτάσεις αυτές, παρουσιάζονται στο πόνημα του σωματείου ΑΞΙΟΤΗΣ με τίτλο «ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΦΙΚΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ».

 

 

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων, μελών και φίλων του ΑΞΙΟΤΗΣ.

 

Δείτε το video της εκδήλωσης στο κανάλι μας στο YouTube

 

Δείτε τι έγραψε για την εκδήλωση η Ναυτεμπορική