Στο πλαίσιο των Κύκλων Συναντήσεων Ενημέρωσης & Προβληματισμού και των πρωτοβουλιών του για την παρουσίαση προτάσεων και εφικτών λύσεων και

την ανάδειξη της αξιοκρατίας, το Σωματείο ΑΞΙΟΤΗΣ οργάνωσε εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα:
« Ένα άλλο κράτος είναι εφικτό »
με ομιλητή τον Παναγιώτη Καρκατσούλη
Πρόεδρο του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών

 

Με τον γνωστό εναργή τρόπο του, ο διακεκριμένος ομιλητής, αφού κατ’ αρχήν αναφέρθηκε στις πάγιες παθογένειες του δημόσιου τομέα, και την έλλειψη νηφάλιας Δημόσιας συζήτησης, επικεντρώθηκε σε απλές και ταυτόχρονα εφικτές λύσεις για τον εξορθολογισμό του κρατικού μηχανισμού, ενάντια στον διαδεδομένο πεσιμισμό που διατρέχει την Ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα ο ομιλητής επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

  1. Προσωπικό: επανασύσταση ΑΣΕΠ ως ανεξάρτητης αρχής, χωρίς τις τρύπες που δημιουργήθηκαν για την παρέκκλιση από το σύστημα. Δημιουργία προδιαγραφών θέσης και αξιολόγησης του προσωπικού.
  2. Δομές:Μείωση των διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων με αντίστοιχη προσαρμογή των οργανογραμμάτων και περιορισμός των επικαλύψεων τους.
  3. Καλύτερη συνεργασία νομοθετικής εξουσίας και αναγκαιότητα για τον καλύτερο συντονισμό της με την εκτελεστική εξουσία.

Στην μεγάλης διάρκειας συζήτηση, απαντήθηκαν πλήθος ερωτημάτων που τέθηκαν από το κοινό.

Ευχαριστούμε τον κ. Καρκατσούλη καθώς και τα μέλη και φίλους το σωματείου ΑΞΙΟΤΗΣ για την παρουσία τους και τον πραγματικά δημιουργικό διάλογο.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 στις 19:00 στη Λέσχη Πανεπιστημίου Αθηνών, Κτήριο Κωστής Παλαμάς

Δείτε το πλήρες video της εκδήλωσης στο κανάλι του σωματείου στο YouTube.