Δημοσιεύσεις

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΞΙΟΤΗΣ 14.05.2019

Η σημερινή Γενική Συνέλευση έχει ιδιαίτερη σημασία.

  1. Γιατί ολοκληρώνεται η τριετής θητεία 2016-2019 του σημερινού Δ.Σ. και θα υπάρξει εκλογή νέου και
  2. Γιατί σηματοδοτεί μία νέα σελίδα, ένα νέο κύκλο δημιουργικής πορείας με μία – πιστεύω – σημαντική ανανέωση του Δ.Σ.

Έτσι, θα επιχειρήσω ένα γενικότερο απολογισμό της περιόδου αυτής

Συνοπτικά τα κύρια επιτεύγματα και δραστηριότητες

Ομάδα Εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας προβληματισμού μέσω του δημοσίου διαλόγου αλλά και επικοινωνίας μεταξύ των μελών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 17 εκδηλώσεις. 6 το 2016, 6 το 2017 και 5 το 2018. Το 2019 ξεκίνησε με 2 εκδηλώσεις με πιο πρόσφατη την παρουσίαση του 5ου πονήματος μας με θέμα: «Προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας», προϊόν και αυτό της αξιοποίησης της συσσωρευμένης εμπειρίας και γνώσης των μελών του συλλόγου μας, Τάσου Βασιλείου και Θοδωρή Κρίντα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο με θέμα τη δικαιοσύνη, που επιμελείται ο Κωστής Μποτόπουλος.

Κατά την ίδια περίοδο, υπάρχει σημαντική κάλυψη των εκδηλώσεων, άρθρων και θέσεων μας από τα Μ.Μ.Ε., όπως Ναυτεμπορική, Πρώτο Θέμα, Capital, Euro2day, New Money, ενώ η ομάδα επικοινωνίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με διαχειριστή τον Αντώνη Σταυρουλάκη, πέτυχε σημαντική αύξηση της προβολής και επισκεψιμότητας στο blog και στα social media, ενδυναμώνοντας έτσι την εξωστρέφεια του ΑΞΙΟΤΗΣ.

Μέσω μίας χρηστής οικονομικής διαχείρισης από τον ταμία μας Δημήτρη Βαμβακόπουλο το σωματείο ΑΞΙΟΤΗΣ έχει :

Οικονομική αυτάρκεια χωρίς οφειλές και με αποθεματικό που του επιτρέπει να καλύπτει τις προγραμματισμένες του υποχρεώσεις.

Ομάδα Μελών – με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρνέρη

Υλοποίησε δράσεις γνωριμίας παλαιών και νέων μελών, όπως επίσης πρόγραμμα ενεργοποίησης παλαιών μελών του ΑΞΙΟΤΗΣ.

Πως φθάσαμε στο σήμερα και η επόμενη ημέρα

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να κάνω ένα ιστορικό άλμα για να θυμίσω πως φθάσαμε στο σήμερα και πως διαγράφεται η επόμενη ημέρα.

2007: Μία μικρή ομάδα ανήσυχων ανθρώπων, με κοινές αρχές και όραμα, θέλησαν να εκφραστούν δημόσια και να πάρουν θέση για θέματα του Δημόσιου βίου. Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο Βαγγέλης Μαρνέρης, ο Δημήτρης Δανηλάτος, ο Βασίλης Νικολετόπουλος, ο Θανάσης Κουλουμπής, ο Παναγιώτης Βαράγκης και ο υποφαινόμενος. Την ονόμασα εξάκοπο μετά πηδαλιούχου και το 2008 με εμπνευστή τον Βαγγέλη Μαρνέρη η βαρκούλα, με τη βοήθεια και του Δημήτρη Τσιμπανούλη, έγινε σκάφος μεγάλο για να χωρέσει και άλλους πολλούς ταξιδιώτες. Και απόκτησε το όνομα ΑΞΙΟΤΗΣ, σκοπό – ταυτότητα αναγνωρίσιμη, την Αξιοκρατία - και δικό του «ντόκο» - έδρα – που απλόχερα μας προσέφερε ο Κώστας Πετρόπουλος και τον τιμούμε για αυτό, και μπαρκάραμε με όρτσα τα πανιά για το ταξίδι της ανιδιοτελούς προσφοράς για την προώθηση των αρχών της αξιοκρατίας σε όλους τους τομείς της Δημόσιας ζωής.

Το σκάφος μας, γερό σκαρί, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη, που άντεξε τις φορτούνες, τις επιχειρούμενες κομματικές πειρατείες και τα ιδιοτελή καπελώματα και γι’αυτό πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, καταξιωμένοι κοινωνικά, επιστημονικά και επαγγελματικά,  θέλησαν να το γνωρίσουν από κοντά, να ταξιδέψουν μαζί του και να ταυτιστούν με το περιεχόμενο και φορτίο του.

Σήμερα καλούμαστε να εκλέξουμε ένα νέο Δ.Σ. για την επόμενη 3ετία (2019-2021) και επειδή κάποιοι με ρώτησαν γιατί δεν είδαν το όνομά μου στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων, θα ήθελα να αναφερθώ στους λόγους της απόφασής μου αυτής και να ξεκαθαρίσω ότι το γεγονός αυτό κατ’ουδένα λόγο σημαίνει αποστασιοποίηση μου από το Σωματείο. Τουναντίον το ενδιαφέρον μου και η υποστήριξή μου παραμένουν, όταν και όπου χρειαστεί.

Με τιμήσατε και με περιβάλλατε σχεδόν 12 χρόνια με την εμπιστοσύνη σας, αναθέτοντας μου το τιμόνι του (primus inter pares).  Θεωρώ όμως ότι έφτασε η στιγμή για μία σημαντική ανανέωση, να υπάρξει χώρος για τη δημιουργία αξίας μέσα από νέες ιδέες και καινούργιους ορίζοντες.

Γιατί σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς το να σταθείς ακίνητος, είναι σαν να πηγαίνεις πίσω και οι εξελίξεις σε προσπερνούν.

Τις σκέψεις αυτές τις μοιράστηκα με τα υπόλοιπα παλαιότερα μέλη του Δ.Σ. και προς τιμή τους – και τους ευχαριστώ για αυτό - αποφασίσαμε από κοινού ο Βαγγέλης Μαρνέρης, ο Δημήτρης Βαμβακόπουλος, ο Γιώργος Γκόνος και ο Κώστας Μποτόπουλος, να αφήσουμε ζωτικό χώρο ανανέωσης.

Έτσι η καμπίνα του καπετάνιου αδειάζει και περιμένει τον καινούργιο ένοικό της και η γέφυρα του σκάφους τους, νέους αξιωματικούς.

Πιστεύω και το επαναλαμβάνω συνεχώς, ότι η ιστορία μας καθοδηγεί στο μέλλον και το ΑΞΙΟΤΗΣ έχει μία σημαντική ιστορία πίσω του, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για την άγαστη συνεργασία και σύμπνοια και τα μέλη του ΑΞΙΟΤΗΣ για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξή τους στις αρχές και στις αξίες του Σωματείου.