Ο επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός φορέας προβληματισμού και διαλόγου ΑΞΙΟΤΗΣ που έχει ως στόχο την έμπρακτη δράση για την προαγωγή των αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και στην κοινωνία των πολιτών διοργάνωσε με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στις 27 Μαΐου 2011 εκδήλωση στο Δημαρχείο με θέμα ««Από την Ελλάδα της πτώχευσης στην Ελλάδα της δημιουργίας: εφικτές προτάσεις για μια νέα αρχή».
 
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες.
Στην 1η Ενότητα με θέμα «Εκφάνσεις της κρίσης στη ζωή μας και προοπτικές διεξόδου» μίλησαν οι Γιάννης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης ΕΑΣΕ (διαβάστε στο δεσμό την ομιλία του http://bit.ly/kFcbPN), Αναστάσιος Βολιώτης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου διαβάστε στο δεσμό την ομιλία του http://bit.ly/mUuN8b), Βασίλης Νικολετόπουλος, Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και Παναγιώτης Τσούκας, Πάρεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας.
Στη 2η Ενότητα, με θέμα «Από τη δάνεια ευημερία στην επίμοχθη ανάπτυξη», μίλησαν οι Αρίστος Δοξιάδης, Οικονομολόγος, Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Δημήτρης Γ. Τσιμπανούλης, Δικηγόρος / Διδάκτωρ Νομικής (διαβάστε στο δεσμό την ομιλία του http://bit.ly/k0yWM3) και Στράτος Γουδινάκος, Επόπτης Δημοσίου, Μέλος Δ.Σ. της Αγροτικής Τράπεζας.
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Μ. Ζουμπουλάκης, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα συμπεράσματα συνόψισε ο καθηγητής Ηλίας Καρακίτσος (Business School Imperial College / Cambridge), ο οποίος παρουσίασε και τη διεθνή διάσταση της ελληνικής κρίσης. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ.