Δημοσιεύσεις

Το σωματείο ΑΞΙΟΤΗΣ οργάνωσε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου  2013 στη Λέσχη του Πανεπιστημίου
Αθηνών, Κτήριο Κωστής Παλαμάς, εκδήλωση με ομιλητή τον κύριο Πάνο Καρβούνη επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θέμα «Η ευρωπαϊκή παρουσία στην Ελλάδα: σύντομη πρακτική περιήγηση».
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΞΙΟΤΗΣ κ. Γ. Αναστασόπουλος ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση του ομιλητή, που είναι διδάκτωρ νομικής και από το 2010 είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια ο κος Καρβούνης παίρνοντας τον λόγο παρουσίασε τις δραστηριότητες της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα λέγοντας με έμφαση ότι η αντιπροσωπεία δεν είναι μια «ξένη αποστολή» στη χώρα μας, αλλά είναι κομμάτι της χώρας μας.
Ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω των συνθηκών, η δουλειά της έχει επικεντρωθεί στην οικονομική κρίση, η αντιπροσωπεία ασχολείται και με άλλα σημαντικά θέματα, όπως η Περιφερειακή Ανάπτυξη, το Περιβάλλον κ.α. Ταυτόχρονα υπάρχει διαρκής και έντονη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την FRONTEX και άλλους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Παράλληλα,  η αντιπροσωπεία δρα ως επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ο δίαυλος επικοινωνίας της Ελλάδος με την Ε.Ε. και το αντίθετο.
Η αντιπροσωπεία, ανέφερε, εργάζεται για τη συνεχή ενημέρωση των 28 Επιτρόπων της Ε.Ε. για τα γεννώμενα στην Ελλάδα,  προβλήματα/αντιδράσεις αλλά και πολιτικές. Ταυτόχρονα επικοινωνεί/διευκρινίζει στην Ελλάδα τις Ευρωπαϊκές πολιτικές τους στόχους και τους τρόπους εφαρμογής τους.
Το μήνυμα αισιοδοξίας είναι ότι τώρα η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο με πολλές ελπίδες για το 2014 να είναι η πρώτη χρονιά χωρίς ύφεση. Η Ε.Ε. είναι εδώ και θα στηρίξει την Ελλάδα με όλα τα μέσα.
Οι επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί, γιατί η Ελλάδα θα έχει την προεδρία της Ε.Ε., θα έχουμε Ευρωεκλογές και αξιολόγηση από την τρόικα που θα αποσαφηνίσει το μέλλον της χώρας μας.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε ζωηρή και πολύ ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση με τοποθετήσεις, σχόλια και παρατηρήσεις από το κοινό.