Δημοσιεύσεις

Όλες οι χώρες παγκοσμίως επενδύουν σημαντικούς πόρους για την εκπαίδευση των πολιτών της κάθε χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κομφούκιος έλεγε: «Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια φύτεψε, ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους.»

Ο καθένας από εμάς βλέπει την μόρφωση σαν το πιο βασικό ίσως αγαθό μετά την υγεία, για την προσωπική του, κοινωνική του και επαγγελματική του εξέλιξη.

Όταν όμως οι εκπαιδευμένοι και μορφωμένοι πολίτες μιας χώρας μεταναστεύουν μαζικά σε άλλες χώρες, τότε η χώρα που έχει επενδύσει πόρους για την στην εκπαίδευσή τους βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί αυτοί οι πολίτες καταλήγουν να «Παράγουν ΑΕΠ για άλλες χώρες!»

Στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΑΞΙΟΤΗΣ με θέμα :

 « Παγκοσμιοποίηση και Οικονομία: Μήπως παράγουμε ΑΕΠ για άλλες χώρες ; »

που θα γίνει στις 18:30 της 17 Νοεμβρίου 2020, ο Θεοφάνης Γιώτης θα μας αναλύσει το επίμαχο θέμα.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής μας Θεοφάνης Γιώτης (BA, MSc, PhD c.) έχει σπουδάσει Οικονομικά, Πληροφορική, Management και Project Management και κατέχει πάνω από 80 πιστοποιήσεις σε τομείς τεχνολογίας, management, και project management.

Είναι adjunct professor σε 4 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπου διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 20.000 ώρες διδασκαλίας από το 1987.

Διοικεί έργα (projects) και προγράμματα έργων (programs) στην περιοχή EMEA από το 1987. Είναι Agile Coach, Εισηγητής, Σύμβουλος, Συγγραφέας, Εκπαιδευτής, Επιχειρηματίας και senior Project/Program Manager. Διαθέτει 33+ χρόνια εμπειρίας σε Project, Program και Portfolio Management, Πληροφορική, Οικονομικά, Επιχειρησιακή Έρευνα και Management έχοντας συμμετάσχει στην δημιουργία του πρώτου Γραφείου Διοίκησης Έργων (Program Management Office - PMO) στην ΕΛΛΑΔΑ για διοίκηση προγράμματος με 16 projects συνολικού budget 283.400.000 ECUs (237.000.000 Euros).

Έχει κάνει 250+ παρουσιάσεις σε Ελληνικά και Διεθνής Συνέδρια και Εκδηλώσεις, έχει δημοσιεύσει 200+ άρθρα και έχει υπάρξει εισηγητής σε 1.000+ workshops από το 1987.

Στο διάστημα Ιουν. 2010 έως Σεπ. 2012 συμμετείχε στο 10μελές core committee team της συγγραφής του PMBOK® Guide - Fifth Edition και στο διάστημα Ιαν. έως Μάιος του 2013 συμμετείχε ως content contributor και reviewer στην συγγραφή της «8ης έκδοσης του PMP Exam Prep» της αείμνηστης Rita Mulcahy.

Υπήρξε συνιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Greek Chapter of Project Management Institute (PMI-GREECE) (2004-201, Αντιπρόεδρος του PMI-GREECE (2017-2020) και  Πρόεδρος του PMI-GREECE (2020-2021). Επίσης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας 12PM Consulting  / ITEC-Consulting (από το 1988), ανταποκριτής του PM World Journal στην Ελλάδα και PM Ambassador.

 

Βασίλης Γλύνης

Πρόεδρος Δ.Σ ΑΞΙΟΤΗΣ